Έναρξη Εργασιών στο Μουσικό Σχολείο Λεμεσού “Μάριος Τόκας”

H οικογένεια του Μάριου Τόκα, το «ΙΔΡΥΜΑ ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ» (ΙΜΤ) και ο ALPHA Κύπρου, με μεγάλη χαρά ανακοινώνουν την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των δύο αιθουσών μουσικής διδασκαλίας  του Μουσικού Σχολείου «Μάριος Τόκας» της Λεμεσού, το κόστος των οποίων θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τα έσοδα των δύο μεγάλων συναυλιών που πραγματοποιήθηκαν στην Λεμεσό και στη Λευκωσία τον Οκτώβριο του 2018 με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατο του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη,  και στις οποίες συμμετείχαν 10 σπουδαίοι ερμηνευτές, η Ελένη Βιτάλη, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Γιώτα Νέγκα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Ευρυδίκη, ο Μπάμπης Στόκας, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Δώρος Δημοσθένους και η Βασιλική Χατζηαδάμου.

Σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Κλιμάκιο Μουσικής Μέσης Εκπαίδευσης και τους Διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Λεμεσού «Μάριος Τόκας», καθορίστηκαν οι ανάγκες αποκατάστασης και συμφωνήθηκε ότι το ποσό των εσόδων των ανωτέρω συναυλιών, το οποίο ανέρχεται στις 35.000€ και θα διατεθεί τμηματικά  ως εξής: Το προσεχές χρονικό διάστημα θα κατασκευαστεί ψευδοροφή με ειδικά ηχομονωτικά υλικά με στόχο την καλύτερη ηχητική απόδοση της αίθουσας, και εν συνεχεία θα τοποθετηθεί στις αίθουσες ειδικό παρκέ και  διευκολύνοντας τη μελέτη των χορωδιών και των μουσικών συνόλων του σχολείου. Στη συνέχεια θα επισκευαστούν με τα κατάλληλα υλικά και οι τοίχοι και θα τοποθετηθούν κουρτίνες στα κουφώματα. Επιπλέον, προβλέπεται η αγορά πτυσσόμενων βάθρων για να χρησιμοποιούνται από τις χορωδίες και ενός καινούργιου πιάνου με ουρά. Στις αίθουσες θα τοποθετηθεί ειδική επιγραφή με την δωρεά του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΤΟΚΑΣ και του ALPHA Κύπρου και σπάνιο αρχειακό υλικό από το προσωπικό αρχείο του Μάριου Τόκα θα κοσμεί τους τοίχους, ενώ σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τους μαθητές μετά το πέρας των εργασιών.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς των συναυλιών: τις υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, την Τράπεζα Κύπρου και την ΑΗΚ.

Η συγκεκριμένη δράση, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ήδη ξεκινήσει μεταξύ του ALPHA Κύπρου και του ΙΜΤ, το οποίο αποτελεί τον μοναδικό, μαζί με την οικογένεια του Μάριου Τόκα, φορέα και πυλώνα διατήρησης της μνήμης και του έργου του.

 

Gallery