ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις τρίτων για τη διεξαγωγή, στη Λεμεσό της Κύπρου, εκδηλώσεων στο όνομα του Μάριου Τόκα

Πριν από μόλις ένα μήνα συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τον πρόωρο θάνατο του πατέρα μας Μάριου Τόκα, ο οποίος έφυγε αφήνοντας στα χέρια μας ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό έργο.

Η ορθή και συνεπής με τις αρχές και τις αξίες του πατέρα μας διαχείριση του έργου αυτού, αποτέλεσε και εξακολουθεί να αποτελεί για εμάς έναν καθημερινό αγώνα. Επιλέξαμε να πορευτούμε στα χνάρια του, να φτιάχνουμε, με διακριτικότητα και χωρίς περιττές τυμπανοκρουσίες, «όμορφα» πράγματα για να τιμήσουμε τη μνήμη του.

Δυστυχώς, ορισμένοι εξακολουθούν να θεωρούν την απώλεια του πατέρα μας ως ευκαιρία για προσωπική προβολή και για απόληψη κέρδους, διοργανώνοντας, ήδη αμέσως μετά το θάνατό του και με αξιοσημείωτη συχνότητα, παρανόμως, χωρίς καμία ενημέρωση μας και χωρίς την απαραίτητη συναίνεσή μας, αμφίβολης καλλιτεχνικής αξίας και ποιοτικής στάθμης «εκδηλώσεις μνήμης», σε συνεργασία με θεσμικούς και πολιτειακούς φορείς, στις οποίες δεν ήμασταν καν καλεσμένοι.

Σεβόμενοι την μνήμη του πατέρα μας και πιστοί στον δρόμο που βάδισε και ο ίδιος καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του, προσπαθήσαμε, πάντα, να χειριστούμε το ζήτημα αυτό χωρίς να αναλωθούμε σε χαμηλού επιπέδου δημόσιες αντιπαραθέσεις. Δηλώνουμε, όμως, ότι δεν θα ανεχθούμε την περαιτέρω προσβολή του ηθικού μας δικαιώματος αλλά και των πνευματικών μας δικαιωμάτων από οιονδήποτε.

Το λόγο στο εξής θα έχει η Κυπριακή Δικαιοσύνη.

Τα παιδιά του Μάριου Τόκα,

Άγγελος Τόκας – διπλ. Χημικός Μηχ. ΕΜΠ

Κων/νος Τόκας – διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχ. ΕΜΠ, υπ. διδάκτωρ ΕΜΠ

Χαρά Τόκα – Δικηγόρος Αθηνών

 

**Σημείωση: Η ως άνω ανακοίνωση αφορά μόνο σε εκείνες της εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Κύπρο και δεν ανακοινώνονται από τους επίσημους λογαριασμούς για τον Μάριο Τόκα, δηλαδή τον επίσημο λογαριασμό στο Facebook και την επίσημη ιστοσελίδα mariostokas.com.cy και mariostokas.com.cy